Επικοινωνία 2106199378

Κεφτεδάκια

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. ακόμη για το τηγάνισμα
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 60 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα

 ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το δυόσμο στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρετε 2 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  3. Αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8, ή μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη φρυγανιά και τη ρίγανη και ανακατέψτε 5-10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 5, με τη βοήθεια της σπάτουλας, μέχρι να ανακατευτεί.
  5. Πάρτε 1 κ.σ. από το μίγμα κιμά και πλάστε το, με βρεγμένα χέρια, σε κεφτεδάκι. Τοποθετήστε το σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μίγμα και πλάστε περίπου 25 κεφτεδάκια. Πασπαλίστε τα με λίγο αλεύρι.
  6. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, για 8-10 λεπτά, γυρνώντας τα μερικές φορές μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε ζεστά.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Μπορείτε να τα ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και ψήστε για 15-20 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σαν μεζέ ή συνοδέψτε τα με ρύζι ή χωριάτικη σαλάτα.
  • Αν προτιμάτε, αντικαταστήστε το δυόσμο με μαϊντανό.