2106199378 Επικοινωνία

Κέικ μαρμπρέ στον ατμό

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 10 λεπτά Μερίδες: 10 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 220 γρ. ζάχαρη
  • ½ κλωνάρι βανίλιας
  • 120 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 4 αβγά
  • 20 γρ. γάλα
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 60 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια (1 εκ.)
  • 1000 γρ. νερό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

φόρμα για κέικ (ø 20 εκ.)

σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώστε τη φόρμα για κέικ και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τη ζάχαρη και το κλωνάρι βανίλιας στον κάδο και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  3. Προσθέστε το βούτυρο, τα αβγά, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό λεμονιού, το κονιάκ και το αλάτι και ανακατέψτε 1 λεπτό/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε το μισό μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα.
  4. Προσθέστε στο υπόλοιπο μίγμα μέσα στον κάδο, το κακάο και την κουβερτούρα και ανακατέψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα σοκολάτας πάνω στο μίγμα μέσα στη φόρμα. Βυθίστε ένα πιρούνι και στις δύο στρώσεις και κάντε κυκλικές, απαλές κινήσεις για δημιουργήσετε το κλασικό σχέδιο του κέικ μαρμπρέ.
  5. Βάλτε το νερό στον κάδο, τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του, βάλτε μέσα τη φόρμα και κλείστε το Varoma με το καπάκι του. Μαγειρέψτε στον ατμό 60 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, βάλτε τη φόρμα πάνω σε μία σχάρα και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρετε το κέικ μαρμπρέ ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Κλείστε παρουσίαση