2106199378 Επικοινωνία

Κέικ με κεράσια και ροδάκινα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες Μερίδες: 10 φέτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε κυβάκια και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 ώριμα ροδάκινα, χωρίς κουκούτσια, το ένα κομμένο σε κυβάκια (1 εκ.) και το άλλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
  • μαρμελάδα βερίκοκο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

οδοντογλυφίδα

πινέλο μαγειρικής

μακρόστενη φόρμα για κέικ (10 x 20 εκ.)

αντικολλητικό χαρτί

σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώστε και καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί μία μακρόστενη φόρμα του κέικ (10 x 20 εκ.).
  2. Βάλτε το βούτυρο, το στραγγιστό γιαούρτι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  3.  Προσθέστε το ένα ροδάκινο κομμένο σε κυβάκια και 100 γρ. κεράσια και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα.
  4. Γαρνίρετε με το άλλο ροδάκινο, κομμένο σε φέτες και τα υπόλοιπα κεράσια. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά). Ψήστε για 1 ώρα 30 λεπτά (170°C) ή μέχρι να βγει στεγνή μία οδοντογλυφίδα με την οποία θα τρυπήσετε το κέντρο του κέικ.
  5. Αλείψτε το ζεστό κέικ με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και αφήστε το μέσα στη φόρμα να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά. Μεταφέρετε το κέικ στη σχάρα να κρυώσει εντελώς. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

 


Κλείστε παρουσίαση