2106199378 Επικοινωνία

Κέικ με μύρτιλα και κραμπλ

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Κραμπλ

  • 2 κ.σ. βούτυρο και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 55 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα αποξηραμένο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 30 γρ. καρύδια πεκάν, ψιλοκομμένα

Κέικ

  • 170 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 55 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 280 γρ. φρέσκα μύρτιλα και λίγα ακόμη για το γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

στρογγυλή φόρμα για κέικ (ø20 εκ.)

πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κραμπλ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ (ø20 εκ.) και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κανέλα, το αλάτι, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  3. Προσθέστε τα καρύδια πεκάν και ανακατέψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Κέικ

  1. Βάλτε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, τα αβγά, 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  2. Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα τα 280 γρ. μύρτιλα και 10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατέψτε. Προσθέστε στο μίγμα με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε το μισό μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, πασπαλίστε με το μισό κραμπλ, προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα και πασπαλίστε με το υπόλοιπο κραμπλ.
  3. Ψήστε στο φούρνο για 55 λεπτά – 1 ώρα (175°C) ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα με την οποία θα τρυπήσετε το κέντρο θα βγει καθαρή. Αφήστε να κρυώσει εντελώς προτού το κόψετε σε μερίδες και σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρέσκα μύρτιλα και σερβίρετε.

 


Κλείστε παρουσίαση