Βάλτε πάνω στο καπάκι του κάδου ένα μπολ μετρίου μεγέθους, βάλτε μέσα τους χουρμάδες και τη μαγειρική σόδα και αφήστε το μπολ στην άκρη.
Βάλτε στον κάδο το νερό, ζεστάνετε 4 λεπτ./100°C/ταχύτητα 1, και στη συνέχεια ρίξτε το καυτό νερό πάνω από τους χουρμάδες και τη μαγειρική σόδα. Το μείγμα θα αφρίσει. Αφήστε το μπολ στην άκρη και αφήστε τους χουρμάδες να μουλιάσουν για 20 λεπτά. Στο μεταξύ, βουτυρώστε 8 φορμάκια σιλικόνης (μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ), τοποθετήστε τα φορμάκια μέσα στο βαθύ δίσκο του Varoma και αφήστε το Varoma στην άκρη.
Σάλτσα καραμέλας
Βάλτε στον κάδο το βούτυρο, τη μαλακή καστανή ζάχαρη, το golden syrup, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και μαγειρέψτε 7 λεπτ./100°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρτε σε μια κανάτα σερβιρίσματος και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά προτού τη βάλετε στο ψυγείο για να πήξει. Στο μεταξύ, φτιάξτε τις πουτίγκες.
Καραμελωμένες πουτίγκες με χουρμάδες
Βάλτε στον κάδο τους χουρμάδες με το νερό τους, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αυγό, αναμείξτε 20 δευτ./ταχύτητα 5, και στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια που είχατε ετοιμάσει. Ξεπλύνετε τον κάδο.
Βάλτε στον κάδο το νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και ψήστε στον ατμό 30 λεπτ./Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, βγάλτε τις πουτίγκες από τα φορμάκια και σερβίρετε ζεστές με τη σάλτσα καραμέλας από πάνω.
Tips
Οι καραμελωμένες πουτίγκες μπορούν επίσης να σερβιριστούν και με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
-Τα υλικά για τη σάλτσα αρκούν για να φτιάξετε 200 ml σάλτσας. Για να διπλασιάσετε τη συνταγή της σάλτσας, διπλασιάστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και μαγειρέψτε με τους ίδιους χρόνους. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την έξτρα σάλτσα σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο για μέχρι 3 μήνες, και αν “κόψει” όσο είναι κρύα, ανακατέψτε καλά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους χουρμάδες με σταφίδες.
Μπορείτε αντί για ατομικές πουτίγκες να φτιάξετε μια μεγάλη πουτίγκα σε μια βαθιά κουμπωτή φόρμα (Μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ), τη βάση της οποίας έχετε καλύψει με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί, αφού έχετε βεβαιωθεί ότι μένουν κάποια ανοίγματα του Varoma χωρίς να καλύπτονται ώστε να μπορεί ο ατμός να κυκλοφορεί (τοποθετώντας μια σχάρα ή chopsticks στον πάτο του βαθύ δίσκου του Varoma κάτω από τη φόρμα). Ψήστε στον ατμό 40-45 λεπτ./Varoma/ταχύτητα 1 ή μέχρι να βυθίσετε ένα ξυλάκι στο κέντρο του κέικ και να βγει καθαρό.
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Με την επιλογή Ρυθμίσεις μπορείτε να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση. Περισσότερα
Για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μην αποδεχθείτε αυτά τα cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή κάποιων από αυτά τα cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.
Τα cookies στατιστικών χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.
Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, η συλλογή σχολίων και άλλων λειτουργιών τρίτων.