2106199378 Επικοινωνία

Κέικ μήλου στον ατμό

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλο μήλο (περίπου 340 γρ.), χωρίς κουκούτσια, κομμένο στα 4
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 115 γρ. ηλιέλαιο
  • 30 γρ. μέλι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ¼ κ.γλ. αποξηραμένο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 560 γρ. νερό
  • Άχνη ζάχαρη, για το γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

στρογγυλή φόρμα για κέικ (ø20 εκ.)

πιατέλα σερβιρίσματος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το μήλο στον κάδο και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  2. Προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το μέλι, τη ζάχαρη βανίλιας και το αυγό και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  3. Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Εντωμεταξύ, βουτυρώστε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ (ø20 εκ.) και αφήστε στην άκρη.
  4. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα για κέικ, τοποθετήστε τη στο Varoma και κρατήστε στην άκρη. Καθαρίστε τον κάδο.
  5. Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma με τη φόρμα για κέικ στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 35 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2. Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά προτού το αναποδογυρίσετε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε ζεστό ή αφήστε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση