2106199378 Επικοινωνία

Κινέζικη σαλάτα κοτόπουλου

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. φιλετίνια κοτόπουλου
  • 55 γρ. σησαμέλαιο και 2 κ.γλ. ακόμη για το μαρινάρισμα
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 115 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο
  • 85 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 1 κ.γλ. σάλτσα τσίλι
  • 55 γρ. μέλι
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1000 γρ. νερό
  • 400 γρ. λάχανο, τριμμένο
  • 400 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη ζουλιέν (περίπου 115 γρ.)
  • 55 γρ. αμύγδαλα, φιλέ
  • 2 πορτοκάλια, καθαρισμένα, φιλεταρισμένα
  • 55 γρ. νουντλς, μαγειρεμένα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεμβράνη κουζίνας
  • κανάτα
  • αντικολλητικό χαρτί
  • σαλατιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα το κοτόπουλο. Προσθέστε τα 2 κ.γλ. σησαμέλαιο και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

2. Τοποθετήστε την κανάτα πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τα 55 γρ. σησαμέλαιο και τα 115 γρ. ηλιέλαιο και αφήστε στην άκρη.

3. Βάλτε το σκόρδο και το τζίντζερ στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

4. Προσθέστε το ξίδι ρυζιού και τη σάλτσα τσίλι, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας πάνω στο καπάκι του κάδου και μαγειρέψτε 5 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.

5. Προσθέστε το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι, αναμείξτε 2 λεπτά/ταχύτητα 4 και ενώ, τα μαχαίρια δουλεύουν, ρίξτε το λάδι που κρατήσατε στην άκρη στο καπάκι γύρω από τη μεζούρα, ώστε να στάζει λίγο-λίγο μέσα στον κάδο για να δέσει το μίγμα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και φυλάξτε στο ψυγείο.

6. Βάλτε το νερό μέσα στον κάδο. Μεταφέρετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Διπλώστε το χαρτί σε ένα φάκελο και βάλτε το στο βαθύ δίσκο του Varoma, βεβαιώνοντας ότι κάποιες οπές μένουν ανοιχτές έτσι ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα ο ατμός. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2. Σουρώστε το κοτόπουλο και πετάξτε το νερό. Μεταφέρετε το κοτόπουλο στον κάδο και κόψτε 1 δευτερόλεπτο/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το κομμένο κοτόπουλο σε ένα μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει.

7. Τοποθετήστε μία μεγάλη σαλατιέρα πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα το τριμμένο λάχανο και τα τριμμένα καρότα. Προσθέστε το κοτόπουλο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κόκκινη πιπεριά, το ντρέσινγκ που φυλάξατε στο ψυγείο, τα αμύγδαλα, τα φιλεταρισμένα πορτοκάλια και τα νουντλς. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.


Κλείστε παρουσίαση