2106199378 Επικοινωνία

Κινόα με καλαμπόκι και πιπεριά

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα, τριμμένη
  • 220 γρ. κινόα, πλυμένη
  • 350 γρ. νερό
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά κομμάτια (2 εκ.)
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο, πιπέρι
  • 150 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα, στραγγισμένο και πλυμένο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το κρεμμύδι στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρετε
    3 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε την κινόα, το νερό, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρέψτε
    7 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε το καλαμπόκι, ανακατέψτε απαλά με τη σπάτουλα και συνεχίστε το μαγείρεμα για 7 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
  5. Αφήστε την κινόα να φουσκώσει μέσα στον κάδο για λίγα λεπτά και σερβίρετε ζεστή.

Κλείστε παρουσίαση