2106199378 Επικοινωνία

Κλαφουτί με φρούτα του δάσους

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 35 λεπτά Μερίδες: 10 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 15 γρ. βούτυρο, για το βουτύρωμα
  • 255 γρ. γάλα
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη και 2 κ.σ. για το πασπάλισμα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 450 γρ. φρούτα του δάσους, φρέσκα ή κατεψυγμένα και πλήρως αποψυγμένα
  • άχνη ζάχαρη, για το πασπάλισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κεραμικό ταψί Rockstar Anna ή άλλο στρογγυλό κεραμικό ταψί (Ø 28 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βάλτε 15 γρ. βούτυρο μέσα στο κεραμικό ταψί Rockstar Anna (Ø 28 εκ.) και βάλτε το στο φούρνο να προθερμανθεί για 15 λεπτά (180°C).
  2. Βάλτε το γάλα, τα αβγά, 100 γρ. ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και το αλάτι στον κάδο και πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 10. Αφαιρέστε τον κάδο και αφήστε τον στην άκρη.
  3. Με γάντια φούρνου, αφαιρέστε προσεκτικά το κεραμικό ταψί από το φούρνο και με ένα πινέλο μαγειρικής, αλείψτε το περιμετρικά με το βούτυρο που έχει λιώσει. Μοιράστε τα φρούτα του δάσους ομοιόμορφα μέσα στο ταψί και στη συνέχεια περιχύστε τα αργά αλλά σταθερά με το μίγμα του κάδου. Πασπαλίστε την επιφάνεια με 30 γρ. ζάχαρη και ψήστε για 60-80 λεπτά (180°C) μέχρι να φουσκώσει ή να χρυσίσει η επιφάνεια (θα ξεφουσκώσει μόλις κρυώσει). Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε το κλαφουτί με τα φρούτα του δάσους ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Κλείστε παρουσίαση