Συνυφασμένη με το φθινόπωρο, η κολοκύθα, δεν είναι μόνο η πρωταγωνίστρια του Halloween ή της «Σταχτοπούτας». Είναι ένα νοστιμότατο υλικό για πίτες, σούπες και άλλες συνταγές ενώ διατροφικά είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και απαραίτητων λιπαρών οξέων καθώς και καλή πηγή βιταμίνης Α. Ακολουθεί η πρόταση μας για σούπα κολοκύθας, που είναι μαγική και στην εμφάνιση και στη γεύση.
Extra tip: Επιλέξτε ώριμη κολοκύθα για πιο αρωματικό αποτέλεσμα και πιο γλυκιά γεύση.
Εκτέλεση
- Βάλτε το λάδι και το φρέσκο τζίντζερ στον κάδο, κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 και κατόπιν σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
- Προσθέστε την κολοκύθα, την πατάτα, τα κάσιους, το αλάτι, το λευκό πιπέρι και το νερό, μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1 και κατόπιν αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10, αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά. Αλατοπιπερώστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε ζεστή.
Διατροφική αξία ανά μερίδα:
- Ενέργεια 592 kJ/141 kcal
- Πρωτεΐνες 4 γρ
- Υδατάνθρακες 12 γρ
- Λιπαρά 9 γρ.