Επικοινωνία 2106199378

Κοτόπουλο τεριγιάκι με ρύζι & λαχανικά

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Σάλτσα

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο, σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά τσίλι, κομμένη στη μέση, χωρίς τα σπόρια
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. σάλτσα Τεριγιάκι (βλ. Συμβουλή)
  • 20 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ. μηλόξιδο

 Ρύζι, λαχανικά και κοτόπουλο

  • 900 γρ. νερό
  • 1 ¾ κ.γλ. αλάτι
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 250 γρ. καρότα, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση κατά μήκος, σε φέτες (5 χιλ.)
  • 300 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια (5 χιλ.)
  • 550 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, στήθος, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 1 κ.γλ. σουσάμι, για το γαρνίρισμα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (2 χιλ.), για το γαρνίρισμα

 ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεγάλο μπολ
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σάλτσα

  1. Βάλτε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπεριά τσίλι στον κάδο και ψιλοκόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το σησαμέλαιο και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα,
    3 λεπτά/120°C/ταχύτητα κουτάλι.
  3. Προσθέστε το νερό, τη σάλτσα Τεριγιάκι, το μέλι, το κορν φλάουρ και το μηλόξιδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Βράστε για
    5 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τη σάλτσα στο μεγάλο μπολ, καλύψτε και κρατήστε στην άκρη.

Ρύζι, λαχανικά και κοτόπουλο

  1. Βάλτε το νερό και 1 ¼ κ.γλ αλάτι στον κάδο. Βάλτε το ρύζι στο καλαθάκι και ξεπλύντε το καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να είναι διάφανο. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του. Τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του και ζυγίστε μέσα το μπρόκολο και τα καρότα. Καλύψτε τον ξέβαθο δίσκο του Varoma με ελαφρώς βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας να αφήσετε τις πλαϊνές τρύπες ακάλυπτες ώστε να κυκλοφορεί ο ατμός ανεμπόδιστα. Απλώστε το κοτόπουλο στον ξέβαθο δίσκο και πασπαλίστε το με ½ κ.γλ. αλάτι. Κλείστε Varoma με το καπάκι του και μαγειρέψτε στον ατμό
    25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4. Αφαιρέστε το Varoma, προσθέστε τα λαχανικά και το κοτόπουλο στη σάλτσα που αφήσατε στην άκρη και ανακατέψτε. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το σουσάμι και το φρέσκο κρεμμυδάκι, συνοδέψτε το με το ρύζι και σερβίρετε αμέσως.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Για να φτιάξετε και σπιτική σάλτσα Τεριγιάκι, ανατρέξτε στην πλατφόρμα Cookidoo International ΕΔΩ