Η κοτόσουπα ήταν και είναι ένα ελιξίριο υγείας που πέρα από τη θρεπτική της αξία, είναι από τις πιο νόστιμες σούπες της ελληνικής κουζίνας. Η ιδανική επιλογή, για τις κρύες μέρες του χειμώνα που έρχονται!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάλτε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, το σκόρδο, το κοτόπουλο, την πάστα ζωμού λαχανικών, το φύλλο δάφνης και το νερό στον κάδο, προσέχοντας τα υλικά να μην ξεπεράσουν την ένδειξη των 2 λίτρων. Ρυθμίστε 45 λεπτά/90ºC/ταχύτητα κουτάλι.
- Αφαιρέστε το φύλο δάφνης και κοτόπουλο με προσοχή επειδή είναι καυτό και μόλις κρυώσει ελαφρώς, ξεκοκκαλίστε το και κόψτε το σε κομματάκια. Με τα υλικά που έχουν μείνει στον κάδο, ρυθμίστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4-8, αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά. Αφαιρέστε ένα φλιτζάνι από τη σούπα και κρατήστε το στην άκρη.
- Βάλτε τα ζυμαρικά μέσα στο καλαθάκι. Τοποθετήστε το καλαθάκι στον κάδο με τη σούπα, προσθέστε το αλάτι και βράστε για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών/90ºC/ταχύτητα 2. Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη ανακατέψτε ζωηρά το αβγό με το χυμό λεμονιού και προσθέστε σιγά σιγά στο μπολ το φλιτζάνι σούπας που έχετε κρατήσει στην άκρη.
- Μόλις τελειώσει το βράσιμο των ζυμαρικών, βγάλτε το καλαθάκι με τα ζυμαρικά και αφήστε το για λίγο στην άκρη. Ρίξτε στον κάδο το μείγμα αβγολέμονου και βράστε 2 λεπτά/70ºC/ταχύτητα 3.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά και τα κομματάκια κοτόπουλου στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.