2106199378 Επικοινωνία

Κοτόσουπα αβγολέμονο

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. πράσα, κομμένα σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 80 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 15 γρ. φρέσκο σέλινο, κομμένο σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 200 γρ. καρότα, κομμένα σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 700 γρ. κοπανάκια κοτόπουλου (100-130 γρ. το καθένα), χωρίς την πέτσα
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών ή 1 κύβο (δόση για 0,5 lt.)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 900 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζυμαρικά (αστράκι, πεπονάκι ή φιδέ)
  • 1 κ.γ. αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 1 αβγό
  • 25 γρ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

τρυπητή κουτάλα

αβγοδάρτης

μικρό μπολ

EΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το πράσο, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα καρότα, το σκόρδο, τα κοπανάκια κοτόπουλου, την πάστα ζωμού λαχανικών, το φύλλο δάφνης και το νερό στον κάδο και μαγειρέψτε
    45 λεπτά/90ºC/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
  2. Αφαιρέστε από τον κάδο το φύλλο δάφνης και τα κοπανάκια κοτόπουλου με μια τρυπητή κουτάλα και μόλις κρυώσουν ελαφρώς, ξεκοκκαλίστε τα, κόψτε τα σε κομματάκια και αφήστε στην άκρη.
  3. Αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4-8, αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά. Αφαιρέστε ένα φλιτζάνι από τη σούπα (περίπου 250 γρ.) και αφήστε στην άκρη.
  4. Τοποθετήστε προσεκτικά το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε μέσα τα ζυμαρικά. Προσθέστε το αλάτι και ρυθμίστε το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/90ºC/ταχύτητα 2. Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη, ανακατέψτε ζωηρά το αβγό με το χυμό λεμονιού και προσθέστε σιγά σιγά το φλιτζάνι σούπας που έχετε κρατήσει στην άκρη.
  5. Μόλις τελειώσει το βράσιμο των ζυμαρικών, αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας και αφήστε το για λίγο στην άκρη. Προσθέστε το μίγμα αβγού-λεμονιού στον κάδο και ζεστάνετε 2 λεπτά/70ºC/ταχύτητα 3.
  6. Προσθέστε τα ζυμαρικά και τα κομματάκια κοτόπουλου στον κάδο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντάς τη με λίγο φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

Κλείστε παρουσίαση