2106199378 Επικοινωνία

Κουλουράκια Σμυρνέικα

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 50 μπισκότα Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 200 γρ. φυτίνη
  • 1 κρόκο
  • 25 γρ. κονιάκ
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 65 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρόκος για το άλειμμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ταψί φούρνου

αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε το στην άκρη.
  2. Βάλτε τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιού και τη ζάχαρη βανίλιας στον κάδο και αλέστε 20 sec/speed 10.  Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα. Αν χρειαστεί επαναλάβετε το βήμα.
  3. Προσθέστε τη φυτίνη και ανακατέψτε 1 λεπτ./ταχύτητα 5.
  4. Ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν ρίξτε στο κάδο τον κρόκο, το κονιάκ και τη μαγειρική σόδα διαλυμένη μέσα στο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.  Προσοχή! Αυτή η ανάμειξη της σόδας με το χυμό πρέπει να γίνει ακριβώς πάνω από το άνοιγμα του κάδου στο καπάκι γιατί το μίγμα αφρίζει. Ανακατέψτε 1 min 30 sec/speed 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε 1 λεπτ./.
  6. Χωρίστε τη ζύμη σε 50 μέρη. Πλάστε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο μπαστούνι (μήκους περίπου 15 εκ. και πάχους 1 εκ.). Διπλώστε το στα τρία, σφίξτε το στις άκρες για να ενωθούν τα μέρη και τοποθετήστε το στο ταψί του φούρνου. Σε μικρό μπολ ρίξτε τον κρόκο αβγού και αλείψτε ένα-ένα τα κουλουράκια με πινέλο μαγειρικής.
  7. Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά (165°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα κουλουράκια σε σχάρα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε ή αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο.

Κλείστε παρουσίαση