Αφράτοι, βουτυράτοι, ολόλευκοι κουραμπιέδες, με τραγανό αμύγδαλο που τους χαρίζει μοναδική υφή και γεύση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C . Στρώστε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 200 γρ. ζάχαρη.
- Τοποθετήστε τα αμύγδαλα στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Αραδιάστε τα αμύγδαλα στο ταψί του φούρνου και καβουρδίστε τα για 12-15 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
- Βάλτε το βούτυρο στον κάδο μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη άχνη και χτυπήστε 5 λεπτά/ταχύτητα 2.5. Προσθέστε το ούζο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2.5. Προσθέστε το αλεύρι και το baking powder και ζυμώστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ. Βάλτε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ζυμώστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα στάχυ.
- Πλάστε μικρά μπαλάκια διαμέτρου 3 εκ. και απλώστε τα πάνω σε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Βάλτε το ταψί με τους κουραμπιέδες στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C .
- Ψήστε τους κουραμπιέδες για 20 λεπτά. Αφήστε τους να κρυώσουν εντελώς πάνω στο ταψί και πασπαλίστε τους με τα υπόλοιπα 350 γρ. άχνης ζάχαρης.