2106199378 Επικοινωνία

Κουραμπιέδες

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 3 ώρες και 30 λεπτά Μερίδες: 30 κομμάτια Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. ζάχαρη (50 γρ. για την ζύμη + 350 γρ. για το πασπάλισμα)
  • 125 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 25 γρ. ούζο
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. baking powder

ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΚΕΥΗ

  • Λαδόκολλα

Αφράτοι, βουτυράτοι, ολόλευκοι κουραμπιέδες, με τραγανό αμύγδαλο που τους χαρίζει μοναδική υφή και γεύση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C .  Στρώστε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 200 γρ. ζάχαρη.
  3. Τοποθετήστε τα αμύγδαλα στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Αραδιάστε τα αμύγδαλα στο ταψί του φούρνου και καβουρδίστε τα για 12-15 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
  4. Βάλτε το βούτυρο στον κάδο μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη άχνη και χτυπήστε 5 λεπτά/ταχύτητα 2.5. Προσθέστε το ούζο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2.5. Προσθέστε το αλεύρι και το baking powder και ζυμώστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ. Βάλτε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ζυμώστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα στάχυ.
  5. Πλάστε μικρά μπαλάκια διαμέτρου 3 εκ. και απλώστε τα πάνω σε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Βάλτε το ταψί με τους κουραμπιέδες στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C .
  7. Ψήστε τους κουραμπιέδες για 20 λεπτά. Αφήστε τους να κρυώσουν εντελώς πάνω στο ταψί και πασπαλίστε τους με τα υπόλοιπα 350 γρ. άχνης ζάχαρης.

Κλείστε παρουσίαση