2106199378 Επικοινωνία

Κραμπλ με κυδώνια

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 25 λεπτά Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση

  • 6 κυδώνια (περίπου 700 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Κράμπλ

  • 120 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια, κρύο απευθείας από το ψυγείο και λίγο ακόμη
  • 320 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση

  1. Βάλτε τα 3 κυδώνια στον κάδο και ψιλοκόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα υπόλοιπα 3 κυδώνια στον κάδο και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  3. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κυδώνια που αφήσατε στην άκρη, την κανέλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε με τη σπάτουλα. Τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma, χωρίς το καπάκι, αντί για τη μεζούρα και μαγειρέψτε
    15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τη γέμιση σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύντε και στεγνώστε τον κάδο.

Κραμπλ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό μαντεμένιο σκεύος (25 εκ.).
  2. Βάλτε το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αβγό και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Βάλτε το μισό μίγμα στη βάση του μαντεμένιου σκεύους και πιέστε. Απλώστε τη γέμιση πάνω στη βάση και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μίγμα κραμπλ. Ψήστε το κράμπλ με κυδώνια για 45 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Κλείστε παρουσίαση