2106199378 Επικοινωνία

Κρέμα φουντουκιού με μαύρη σοκολάτα και χουρμάδες

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 5 λεπτά Μερίδες: 500 γρ Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 150 γρ. γάλα σόγιας
  • 125 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. κουβερτούρα, 65 % κακάο, σε μικρά κομμάτια
  • 15 γρ. ηλιέλαιο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Βάζο με βιδωτό καπάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τους χουρμάδες και το γάλα σόγιας και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα φουντούκια και το αλάτι στον κάδο και αλέστε
    20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αλέστε
    20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  3. Προσθέστε τα κομματάκια κουβερτούρας, τους χουρμάδες, το γάλα σόγιας και το ηλιέλαιο. Πολτοποιήστε
    1 λεπτό/ταχύτητα 5-10, αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ζεστάνετε
    2 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε την κρέμα φουντουκιού με μαύρη σοκολάτα και χουρμάδες στο βάζο με το βιδωτό καπάκι και χρησιμοποιήστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Φυλάξτε την κρέμα φουντουκιού με μαύρη σοκολάτα και χουρμάδες στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.

 


Κλείστε παρουσίαση