2106199378 Επικοινωνία

Κρέμα με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα (TM6)

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
  • 40-50 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • 500 γρ. γάλα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 2 αβγά
  • 70 γρ. φιστικοβούτυρο
  • καραμελωμένα φιστίκια (προαιρετικά)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • γυάλινα ατομικά βαζάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τη σοκολάτα. Αφήστε το μπολ στην άκρη.
  2. Βάλτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το γάλα, τη ζάχαρη βανίλιας και τα αβγά και ρυθμίστε Δέσιμο σάλτσας/80°C.
  3. Περιχύστε αμέσως τα κομμάτια σοκολάτας με το 1/3 της κρέμας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετήστε τον κάδο με την υπόλοιπη κρέμα στη θέση του.
  4. Προσθέστε το φιστικοβούτυρο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  5. Μεταφέρετε την κρέμα με φιστικοβούτυρο στα μπολάκια και καλύψτε με την κρέμα σοκολάτας. Γαρνίρετε με καραμελωμένα φιστίκια (προαιρετικά). Σερβίρετε την κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή τοποθετήστε την στο ψυγείο έως ότου την καταναλώσετε.
Κλείστε παρουσίαση