2106199378 Επικοινωνία

Κρέπες black forest

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 15 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Μίγμα για κρέπες

  • ½ λοβό βανίλιας
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 115 γρ. γάλα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. κακάο, σκόνη
  • 25 γρ. βούτυρο

Γέμιση με κεράσια

  • 225 γρ. κατεψυγμένα κεράσια, χωρίς κουκούτσια, αποψυγμένα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Κρέπες

  • 50 γρ. βούτυρο

Σαντιγί

  • 170 γρ. κρέμα γάλακτος, 35 % λιπαρά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη

Γαρνίρισμα

  • Σάλτσα σοκολάτας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πλαστική μεμβράνη
  • πιατέλα σερβιρίσματος
  • τηγάνι (26 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μίγμα για κρέπες

  1. Κόψτε το λοβό βανίλιας κατά μήκος και αφαιρέστε τους σπόρους. Βάλτε τους σπόρους και τον λοβό βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο και αλέστε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  2. Προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, τα αβγά, το κακάο και το βούτυρο και ανακατέψτε
    30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
    Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή για ένα βράδυ. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο.

Γέμιση

  1. Βάλτε τα κεράσια, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού στον κάδο και μαγειρέψτε
    15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα ξεχωριστό μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή για 1 βράδυ.

Κρέπες

  1. Ζεστάνετε το βούτυρο (1 κ.γλ. για κάθε κρέπα) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 1 κουτάλα από το μίγμα στο κέντρο του τηγανιού και κουνήστε το τηγάνι για να απλωθεί η κρέπα και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Μαγειρέψτε μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες (1-2 λεπτά). Αναποδογυρίστε την κρέπα και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μίγμα. Κρατήστε τις κρέπες ζεστές μέχρι να ετοιμάσετε τη σαντιγί.

Σαντιγί

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο κάδος είναι καθαρός και στεγνός
    και τοποθετήστε το χτυπητήρι.
  2. Βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη στον κάδο και χτυπήστε στην ταχύτητα 3, χωρίς να έχετε ρυθμίσει το χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα. Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Μεταφέρετε τη σαντιγί σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.

Ολοκλήρωση

7. Αλείψτε τις κρέπες με τη σαντιγί, διπλώστε τις απαλά στα 4 και μεταφέρετέ τις στην πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, περιχύστε με τη γέμιση και γαρνίρετε με σάλτσα σοκολάτας.


Κλείστε παρουσίαση