2106199378 Επικοινωνία

Κρέπες με κοτόπουλο και σπανάκι

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 50 λεπτά Μερίδες: 10 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 75 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα
  • 510 γρ. γάλα
  • 4 αβγά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 215 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 45 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια
  • 115 γρ. μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  • 140 γρ. σπανάκι, baby, μόνο τα φύλλα
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς πέτσα, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο, τριμμένο
  • ½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 70-140 γρ. ξινή κρέμα (sour cream), ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό τηγάνι
  • πετσέτα κουζίνας
  • μικρή κουτάλα
  • τετράγωνο ταψί (20 εκ. x 20 εκ.),
  • 2oς κάδος Thermomix®

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε τον πρώτο κάδο στη θέση του. Βάλτε 45 γρ. βούτυρο στον κάδο και λιώστε 2 λεπτά/70°C/ταχύτητα 2. 
  2. Προσθέστε το γάλα, τα αβγά, τη ζάχαρη, ½ κ.γλ. αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Αφαιρέστε τον κάδο και αφήστε το χυλό να σταθεί για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση.
  3. Τοποθετήστε τον δεύτερο κάδο στη θέση του. Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε στο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  4. Βάλτε τη μοτσαρέλα στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο μπολ με την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε στην άκρη.
  5. Βάλτε το σπανάκι στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα άλλο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  6. Βάλτε 30 γρ. βούτυρο, το κοτόπουλο, το αποξηραμένο σκόρδο, 1 κ.γλ. αλάτι και το πιπέρι στον κάδο και μαγειρέψτε
    18 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Προσθέστε το κομμένο σπανάκι, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας πάνω στον κάδο και μαγειρέψτε
    3 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.  
  7. Προσθέστε την ξινή κρέμα και το μισό τριμμένο μίγμα παρμεζάνας-μοτσαρέλας και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4. Αφήστε το μίγμα μέσα στον κάδο μέχρι να το χρειαστείτε.
  8. Βουτυρώστε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι (22 εκ.) και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μια μικρή κουτάλα από το χυλό, περιστρέφοντας το τηγάνι καθώς το ρίχνετε για να καλυφθεί εντελώς η βάση του (η κρέπα θα πρέπει να είναι πολύ λεπτή). Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι οι άκρες της κρέπας να χρυσίσουν. Αναποδογυρίστε την κρέπα και ψήστε για 1 λεπτό ακόμα. Μεταφέρετε τις κρέπες σε πιατέλα και σκεπάστε τις με μια πετσέτα κουζίνας για να διατηρηθούν ζεστές. Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο χυλό.
  9. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε το τετράγωνο ταψί (20 εκ. x 20 εκ.) και κρατήστε στην άκρη.
  10. Γεμίστε κάθε κρέπα με το μίγμα από το σπανάκι και το κοτόπουλο, τυλίξτε τις και βάλτε τις μέσα στο ταψί. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τριμμένο μίγμα παρμεζάνας-μοτσαρέλας και ψήστε για 25 λεπτά (180°C) ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και σερβίρετε τις κρέπες με κοτόπουλο και σπανάκι ζεστές.

Κλείστε παρουσίαση