75 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα
510 γρ. γάλα
4 αβγά
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ½ κ.γλ. αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
215 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
45 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια
115 γρ. μοτσαρέλα, σε κομμάτια
140 γρ. σπανάκι, baby, μόνο τα φύλλα
600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς πέτσα, σε κομμάτια (3 εκ.)
1 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο, τριμμένο
½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
70-140 γρ. ξινή κρέμα (sour cream), ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
αντικολλητικό τηγάνι
πετσέτα κουζίνας
μικρή κουτάλα
τετράγωνο ταψί (20 εκ. x 20 εκ.),
2oς κάδος Thermomix®
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετήστε τον πρώτο κάδο στη θέση του. Βάλτε 45 γρ. βούτυρο στον κάδο και λιώστε 2 λεπτά/70°C/ταχύτητα 2.
Προσθέστε το γάλα, τα αβγά, τη ζάχαρη, ½ κ.γλ. αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Αφαιρέστε τον κάδο και αφήστε το χυλό να σταθεί για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση.
Τοποθετήστε τον δεύτερο κάδο στη θέση του. Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε στο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
Βάλτε τη μοτσαρέλα στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο μπολ με την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε στην άκρη.
Βάλτε το σπανάκι στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα άλλο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
Βάλτε 30 γρ. βούτυρο, το κοτόπουλο, το αποξηραμένο σκόρδο, 1 κ.γλ. αλάτι και το πιπέρι στον κάδο και μαγειρέψτε 18 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Προσθέστε το κομμένο σπανάκι, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας πάνω στον κάδο και μαγειρέψτε 3 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Προσθέστε την ξινή κρέμα και το μισό τριμμένο μίγμα παρμεζάνας-μοτσαρέλας και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4. Αφήστε το μίγμα μέσα στον κάδο μέχρι να το χρειαστείτε.
Βουτυρώστε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι (22 εκ.) και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μια μικρή κουτάλα από το χυλό, περιστρέφοντας το τηγάνι καθώς το ρίχνετε για να καλυφθεί εντελώς η βάση του (η κρέπα θα πρέπει να είναι πολύ λεπτή). Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι οι άκρες της κρέπας να χρυσίσουν. Αναποδογυρίστε την κρέπα και ψήστε για 1 λεπτό ακόμα. Μεταφέρετε τις κρέπες σε πιατέλα και σκεπάστε τις με μια πετσέτα κουζίνας για να διατηρηθούν ζεστές. Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο χυλό.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε το τετράγωνο ταψί (20 εκ. x 20 εκ.) και κρατήστε στην άκρη.
Γεμίστε κάθε κρέπα με το μίγμα από το σπανάκι και το κοτόπουλο, τυλίξτε τις και βάλτε τις μέσα στο ταψί. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τριμμένο μίγμα παρμεζάνας-μοτσαρέλας και ψήστε για 25 λεπτά (180°C) ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και σερβίρετε τις κρέπες με κοτόπουλο και σπανάκι ζεστές.
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Με την επιλογή Ρυθμίσεις μπορείτε να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση. Περισσότερα
Για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μην αποδεχθείτε αυτά τα cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή κάποιων από αυτά τα cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.
Τα cookies απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου και βοηθούν στην παροχή μιας καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.
Τα cookies στατιστικών χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.