Επικοινωνία 2106199378

Κρέπες με ζαμπόν τυρί και μανιτάρια

Ενεργός χρόνος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Μίγμα κρέπας

  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
  • 3 αβγά
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 100 γρ. νερό

Γέμιση

  • 60 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια, και λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. γάλα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, σε κομμάτια
  • 50 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 100 γρ. ζαμπόν, σε φέτες, κομμένο σε κομμάτια

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 3 μπολ
  • μεγάλο τηγάνι
  • κουτάλα σούπας
  • ορθογώνιο ταψί (περίπου 30 εκ. Χ 22 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μίγμα κρέπας

  1. Βάλτε 200 γρ. γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τα αβγά και το αλάτι στον κάδο και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το νερό και τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Μεταφέρετε στο πρώτο μπολ και κρατήστε στην άκρη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Εντωμεταξύ, καθαρίστε τον κάδο και προετοιμάστε την γέμιση.

Γέμιση

  1. Βάλτε 40 γρ. βούτυρο, το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο στον κάδο και μαγειρέψτε 7 λεπτά/90°C/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε στο δεύτερο μπολ και κρατήστε στην άκρη. Καθαρίστε τον κάδο.
  2. Βάλτε τη γραβιέρα στον κάδο και ψιλοκόψτε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στο τρίτο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τα κρεμμύδια στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα 20 γρ. βούτυρο και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 2 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.
  5. Προσθέστε τον χυλό που κρατήσατε στην άκρη και 50 γρ. από την τριμμένη γραβιέρα και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3.5.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210°C.
  7. Ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά και λιώστε λίγο βούτυρο στο μεγάλο τηγάνι. Ρίξτε λίγη ποσότητα από το μίγμα κρέπας, με τη βοήθεια της κουτάλας και κουνήστε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα. Τηγανίστε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μίγμα, προσθέτοντας λίγο βούτυρο όποτε είναι απαραίτητο.
  8. Μοιράστε το ζαμπόν ομοιόμορφα σε κάθε κρέπα και προσθέστε 3 κ.σ. από τη γέμιση με τα μανιτάρια στην κάθε μία. Τυλίξτε τις κρέπες σε ρολό και βάλτε τις στο ορθογώνιο ταψί (περίπου 30 εκ. Χ 22 εκ.). Πασπαλίστε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα και ψήστε στο φούρνο (210°C) για 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστές.