60 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια, και λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. γάλα
½ κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα φρέσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα, σε κομμάτια
50 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
300 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
100 γρ. ζαμπόν, σε φέτες, κομμένο σε κομμάτια
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
3 μπολ
μεγάλο τηγάνι
κουτάλα σούπας
ορθογώνιο ταψί (περίπου 30 εκ. Χ 22 εκ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μίγμα κρέπας
Βάλτε 200 γρ. γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τα αβγά και το αλάτι στον κάδο και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Προσθέστε το νερό και τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Μεταφέρετε στο πρώτο μπολ και κρατήστε στην άκρη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Εντωμεταξύ, καθαρίστε τον κάδο και προετοιμάστε την γέμιση.
Γέμιση
Βάλτε 40 γρ. βούτυρο, το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο στον κάδο και μαγειρέψτε 7 λεπτά/90°C/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε στο δεύτερο μπολ και κρατήστε στην άκρη. Καθαρίστε τον κάδο.
Βάλτε τη γραβιέρα στον κάδο και ψιλοκόψτε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στο τρίτο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
Βάλτε τα κρεμμύδια στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Προσθέστε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα 20 γρ. βούτυρο και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 2 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.
Προσθέστε τον χυλό που κρατήσατε στην άκρη και 50 γρ. από την τριμμένη γραβιέρα και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3.5.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 210°C.
Ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά και λιώστε λίγο βούτυρο στο μεγάλο τηγάνι. Ρίξτε λίγη ποσότητα από το μίγμα κρέπας, με τη βοήθεια της κουτάλας και κουνήστε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα. Τηγανίστε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μίγμα, προσθέτοντας λίγο βούτυρο όποτε είναι απαραίτητο.
Μοιράστε το ζαμπόν ομοιόμορφα σε κάθε κρέπα και προσθέστε 3 κ.σ. από τη γέμιση με τα μανιτάρια στην κάθε μία. Τυλίξτε τις κρέπες σε ρολό και βάλτε τις στο ορθογώνιο ταψί (περίπου 30 εκ. Χ 22 εκ.). Πασπαλίστε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα και ψήστε στο φούρνο (210°C) για 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστές.
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Με την επιλογή Ρυθμίσεις μπορείτε να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση. Περισσότερα
Για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μην αποδεχθείτε αυτά τα cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή κάποιων από αυτά τα cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.
Τα cookies στατιστικών χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.
Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, η συλλογή σχολίων και άλλων λειτουργιών τρίτων.