2106199378 Επικοινωνία

Κροκέτες γαλοπούλας και πατάτας

Ενεργός χρόνος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά Μερίδες: 22 κροκέτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 115 γρ. κρεμμύδια, σε κομμάτια
  • 50 γρ. σέλερι, σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα και λίγο ακόμη για το γαρνίρισμα
  • ½ κ.γλ. αποξηραμένο φασκόμηλο
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 220 γρ. μαγειρεμένη γαλοπούλα, στήθος, σε κομμάτια
  • 280 γρ. πουρέ πατάτας, μαγειρεμένο
  • 3 αβγά
  • 115 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

 ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κατσαρόλα
  • χαρτί κουζίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα κρεμμύδια, το σέλερι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το φασκόμηλο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο στον κάδο και ανακατέψτε
    3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας πάνω στο καπάκι του κάδου και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 0.5.
  3. Προσθέστε τη μαγειρεμένη γαλοπούλα και τον πουρέ πατάτας και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς (για περίπου 10 λεπτά).
  4. Βάλτε τα αβγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Αφήστε στην άκρη.
  5. Τοποθετήστε ένα ξεχωριστό μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα την τριμμένη φρυγανιά και αφήστε στην άκρη.
  6. Σχηματίστε το μίγμα της γαλοπούλας σε κροκέτες (βλ. Συμβουλή). Τοποθετήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  7. Βουτήξτε τις κροκέτες πρώτα στα χτυπημένα αβγά και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Μεταφέρετε τις κροκέτες στο ταψί του φούρνου.
  8. Ζεστάνετε το ηλιέλαιο στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (βλ. Συμβουλή).
  9. Τηγανίστε τις κροκέτες, σε παρτίδες, μέχρι να ροδίσουν (για περίπου 2 λεπτά τη φορά). Μεταφέρετε τις κροκέτες γαλοπούλας και πατάτας σε πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας. Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Εάν το μίγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέστε ακόμη 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • Για να βεβαιωθείτε ότι οι κροκέτες θα είναι τραγανές, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να διασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία του λαδιού διατηρείται μεταξύ 175°C και 190°C.

Κλείστε παρουσίαση