2106199378 Επικοινωνία

Κρουασάν με σοκολάτα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 3 ώρες Μερίδες: 10 κρουασάν Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 80 γρ. γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 2 αβγά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Κρέμα σοκολάτας

  • 25 γρ. ζάχαρη, και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πλάστης
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πινέλο μαγειρικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Βάλτε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μαγιά στον κάδο και ζεστάνετε 2 λεπτά/37/ταχύτητα 1.
  2. Προσθέστε τα αβγά και χτυπήστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  3. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε 3 λεπτά. Αφαιρέστε τον κάδο από τη βάση του και αφήστε τον μαζί με τη ζύμη στην άκρη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).
  4. Βάλτε τον κάδο στη θέση του, κατεβάστε τη ζύμη με την σπάτουλα από τα τοιχώματα και ζυμώστε για ακόμη 3 λεπτά.
  5. Ανοίξτε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε ορθογώνιο σχήμα 30 εκ. Χ 40 εκ. Κόψτε τη ζύμη στη μέση, ξεκινώντας από τη στενή πλευρά, και χαράξτε 5 τρίγωνα στο κάθε κομμάτι. Πλύντε και στεγνώστε τον κάδο.

Κρέμα σοκολάτας

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180℃. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
  3. Προσθέστε τα φουντούκια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
  4. Προσθέστε τη σοκολάτα κουβερτούρα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.5.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και ζεστάνετε 3 λεπτά/50℃/ταχύτητα 2.
  6. Αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Βάλτε 1 κ.γ. της κρέμας στο κέντρο κάθε τρίγωνου και τυλίξτε το από τη μακριά προς τη στενή πλευρά για να δώσετε το κλασικό σχήμα του κρουασάν. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Βάλτε τα κρουασάν στο ταψί του φούρνου, αλείψτε τα με τον κρόκο αβγού, πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη και αφήστε τα στην άκρη να φουσκώσουν για 20 λεπτά. Ψήστε για 20 λεπτά (180℃). Σερβίρετε ζεστά.

Κλείστε παρουσίαση