2106199378 Επικοινωνία

Λαζάνια με μανιτάρια

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια (2 εκ.)

Μανιτάρια

  • 2 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 60 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 20 λεπτά και στραγγισμένα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μπεσαμέλ

  • 1800 γρ. γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 3 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 πρέζες μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 500 γρ. λαζάνια (περίπου 20 φύλλα)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • κεραμική γάστρα Rockstar Betty
    ή άλλη κεραμική γάστρα με καπάκι (διαστάστεις 33 εκ. Χ 22 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.

Μανιτάρια

  1. Βάλτε το μαϊντανό στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το σκόρδο και ελαιόλαδο στον κάδο και ψιλοκόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε τα λευκά μανιτάρια, τα μανιτάρια πορτσίνι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100 °C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατέψτε και κρατήστε στην άκρη.

Μπεσαμέλ

  1. Βάλτε το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο στον κάδο και μαγειρέψτε 15 λεπτά/90°C/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Λαδώστε την κεραμική γάστρα
    Rockstar Betty και αφήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τα πρώτα φύλλα λαζάνια στην κεραμική γάστρα, καλύψτε με μία στρώση μπεσαμέλ, συνεχίστε με μία στρώση μανιταριών και πασπαλίστε με αλεσμένη παρμεζάνα. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώστε με μία στρώση μπεσαμέλ, μία στρώση μανιτάρια και την υπόλοιπη αλεσμένη παρμεζάνα.
  4. Κλείστε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήστε στο φούρνο για 30-40 λεπτά (200°C). Αφαιρέστε προσεκτικά το καπάκι της γάστρας από το φούρνο και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 230°C. Ψήστε (230°C) έως ότου χρυσίσει η επιφάνεια. Αφαιρέστε τα λαζάνια προσεκτικά από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς για 10-15 λεπτά, προτού τα κόψετε σε μερίδες και τα σερβίρετε.
Κλείστε παρουσίαση