2106199378 Επικοινωνία

Λεμονοπίπερο

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 35 λεπτά Μερίδες: 1 δόση Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 4-6 λεμόνια, τη φλούδα, χωρίς το λευκό μέρος
  • 60 γρ. μαύρο πιπέρι, σε κόκκους
  • 130 γρ. αλάτι χοντρό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • βάζο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 40°C ή στη χαμηλότερη θερμοκρασία του φούρνου. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τις φλούδες λεμονιού στον κάδο και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε στο ταψί του φούρνου και απλώστε ομοιόμορφα σε μία λεπτή στρώση. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και αποξηράνετε για 80-90 λεπτά (40°C) ή μέχρι το ξύσμα να έχει στεγνώσει τελείως. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο.
  3. Βάλτε τους κόκκους πιπεριού, το αλάτι και το αποξηραμένο ξύσμα στον κάδο και αλέστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς και φυλάξτε το σε ξηρό και σκιερό μέρος.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Το λεμονοπίπερο μπορεί να διατηρηθεί σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς έως 6 μήνες.
  • Το λεμονοπίπερο ταιριάζει με ψαρικά, πουλερικά και λαχανικά
Κλείστε παρουσίαση