2106199378 Επικοινωνία

Λιγκουίνι με παντζάρια

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Μερίδες: 2 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. παντζάρια, πλυμένα και καθαρισμένα, κομμένα στη μέση (περίπου 3 παντζάρια)
  • 850 γρ. νερό
  • 170 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 50 γρ. καρύδια, καθαρισμένα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1/8 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 20 γρ. φέτα, σε τρίμματα
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε 170 γρ. παντζάρια και το νερό στον κάδο και πολτοποιήστε
    30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Στη συνέχεια, βράστε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  2. Προσθέστε τα λιγκουίνι από το άνοιγμα της μεζούρας. Μόλις πέσουν όλα τα λιγκουίνι μέσα στον κάδο, τοποθετήστε το καλαθάκι αντί για τη μεζούρα και ρυθμίστε το χρόνο μαγειρέματος που αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1 ή μέχρι να γίνουν al dente. Εντωμεταξύ, βάλτε το βούτυρο και τα καρύδια στο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει το βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καούν. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και κρατήστε το στην άκρη.
  3. Σουρώστε τα λιγκουίνι χρησιμοποιώντας το καλαθάκι, μεταφέρετέ τα στο τηγάνι με τα σοταρισμένα καρύδια και ανακατέψτε. Καθαρίστε τον κάδο.
  4. Βάλτε τα υπόλοιπα 80 γρ. παντζάρια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στον κάδο και κόψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5, στη συνέχεια μαγειρέψτε
    5 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Εντωμεταξύ, μοιράστε τα λιγκουίνι στα δύο πιάτα.
  5. Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα παντζάρια πάνω στα λιγκουίνι, γαρνίρετε με τα τρίμματα φέτας και τον άνηθο και σερβίρετε αμέσως.

Κλείστε παρουσίαση