2106199378 Επικοινωνία

Λιγκουίνι με γαρίδες και λεμόνι

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • νερό για το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 1- 1 ½ κ.γλ. αλάτι και λίγο ακόμη για το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 4 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 2 κομμάτια φλούδα λεμονιού, χωρίς το λευκό μέρος (1 εκ. x 4 εκ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι, χωρίς τα κουκούτσια
  • 110 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες, ωμές ή κατεψυγμένες και αποψυγμένες
  • ½ κ.γλ. πιπέρι
  • 400 γρ. λιγκουίνι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κατσαρόλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε όσο νερό χρειάζεται σε μία κατσαρόλα, για να βράσετε τα λιγκουίνι. Προσθέστε 1 κ.γλ. αλάτι και φέρτε σε βρασμό.
  2. Βάλτε τον μαϊντανό και τη φλούδα λεμονιού στον κάδο και ψιλοκόψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε το περιεχόμενο του κάδου σε ένα μπολ.
  3. Βάλτε το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά τσίλι και 80 γρ. ελαιόλαδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Στη συνέχεια σοτάρετε,
    3 λεπτά 30 δευτερόλεπτα/120°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε τις γαρίδες, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε
    5 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Εντωμεταξύ, βράστε τα λιγκουίνι για όσο αναγράφεται στη συσκευασία έτσι ώστε να είναι έτοιμα στον ίδιο χρόνο με τη σάλτσα.
  5. Σουρώστε τα λιγκουίνι σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε τα με 30 γρ. ελαιόλαδο. Προσθέστε τις γαρίδες και το μίγμα μαϊντανού λεμονιού, αλατοπιπερώστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε τα λιγκουίνι με γαρίδες και λεμόνι ζεστά.

Κλείστε παρουσίαση