2106199378 Επικοινωνία

Λουκανικοπιτάκια

loykanikopitakia
Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 10 λεπτά Μερίδες: 24 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
  • 170 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια, παγωμένο
  • 1/8 κ.γλ. αλάτι
  • 70 γρ. νερό, παγωμένο

Γέμιση

  • 115 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 450 γρ. χοιρινό λουκάνικο, σε κομμάτια
  • 1 κ.γλ. ανάμικτα αποξηραμένα μυρωδικά
  • ½ κ.γλ. αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 1/8 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αβγό, χτυπημένο, για το άλειμμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πλαστική μεμβράνη
  • ταψιά φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πινέλο μαγειρικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Βάλτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το παγωμένο βούτυρο και το αλάτι στον κάδο και ρυθμίστε Turbo/1 δευτερόλεπτο/2 φορές ή μέχρι να δημιουργηθούν χοντρά «ψίχουλα».
  2. Προσθέστε το παγωμένο νερό και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6 ή μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Μεταφέρετε σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και σχηματίστε ένα παραλληλόγραμμο. Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ, συνεχίστε με τη γέμιση.

 

Γέμιση

  1. Βάλτε τα κρεμμύδια στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  2. Προσθέστε το λουκάνικο, τα ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και ρυθμίστε Ζύμη/30 δευτερόλεπτα. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ρυθμίστε εκ νέου Ζύμη/15 δευτερόλεπτα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C και καλύψτε δύο ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο, μεταφέρετε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο (περίπου 45 εκ. Χ 50 εκ.). Κόψτε τη ζύμη οριζοντίως σε 3 ίσα μέρη. Μοιράστε τη γέμιση σε 3 ίσα μέρη (περίπου 200 γρ. το καθένα) και βάλτε από ένα μέρος γέμισης σε κάθε λωρίδα ζύμης, σε σχήμα μακρύ κορμού. Αλείψτε τη μία άκρη της ζύμης με το χτυπημένο αβγό, διπλώστε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση και κλείστε καλά.
  5. Μεταφέρετε τα ρολά στα ταψιά του φούρνου, με το κλείσιμο προς τα κάτω και αλείψτε με το χτυπημένο αβγό. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τα ρολά σε κομμάτια 5 εκ., έτσι ώστε να φτιάξετε 24 ατομικά λουκανικοπιτάκια.
  6. Ψήστε για 20-25 λεπτά (220°C) ή μέχρι να χρυσίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά προτού τα σερβίρετε. Σερβίρετε τα λουκανικοπιτάκια ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Κλείστε παρουσίαση