2106199378 Επικοινωνία

Μάφιν με μαύρη σοκολάτα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 17 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), σε κομμάτια
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 210 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 3 αβγά
  • 130 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 150 γρ. γάλα
  • 20 γρ. λικέρ πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (15 γρ.)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • φόρμα για μάφινς
  • χάρτινες θήκες για μάφινς
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε τη φόρμα με τις χάρτινες θήκες  για μάφινς.
  2. Βάλτε τη σοκολάτα στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το κακάο, τα αβγά, το βούτυρο, το γάλα και το λικέρ πορτοκάλι στον κάδο και ανακατέψτε
    30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  4. Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3.
  5. Μεταφέρετε το μίγμα στις φόρμα για μάφινς και γεμίστε τις θήκες καλύπτοντας τα 2/3 του ύψους τους.
  6. Ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά (180°).
  7. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν. Σερβίρετε τα μάφιν μαύρης σοκολάτας ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Κλείστε παρουσίαση