2106199378 Επικοινωνία

Μακαρονάκι με πέστο, φασολάκια και πατάτες

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 2 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 15 γρ. κουκουνάρια
  • ½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 50 γρ. φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • 80 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1800 γρ. νερό
  • 150 γρ. φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα, σε κομμάτια (1-2 εκ.)
  • 150 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε κυβάκια
  • 200 γρ. μακαρονάκι (π.χ. στριφτό, κοφτό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  2. Προσθέστε τα κουκουνάρια, το σκόρδο, το βασιλικό, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ½ κ.γλ. αλάτι και ψιλοκόψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
  3. Χωρίς να καθαρίσετε τον κάδο, προσθέστε το νερό και 1 κ.γλ. αλάτι, τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του και ζυγίστε μέσα τα φασολάκια και τις πατάτες. Μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε προσεκτικά το Varoma.
  4. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, ζυγίστε μέσα το μακαρονάκι, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στο
    χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/ταχύτητα 4. Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε το στην άκρη. Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας, σουρώστε το μακαρονάκι και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ. Προσθέστε τα μαγειρεμένα λαχανικά και το πέστο που αφήσατε στην άκρη στο μακαρονάκι και ανακατέψτε.
  5. Μοιράστε το μακαρονάκι με πέστο, φασολάκια και πατάτες σε 2 δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς και φυλάξτε στο ψυγείο.

Κλείστε παρουσίαση