2106199378 Επικοινωνία

Μακαρονάκι στο φούρνο με chorizo

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 15 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φέτα λευκό ψωμί, κομμένη στα 4 (περίπου 25 γρ.)
  • 250 γρ. τσένταρ, σε κομμάτια
  • 1200 γρ. νερό
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 225 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 30 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 340 γρ. γάλα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. λουκάνικο chorizo, σε φέτες
  • 10 γρ. φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • 70 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές, σε κομμάτια, σε λεπτές φέτες

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • ορθογώνιο ταψί (30 εκ. Χ 20 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
  2. Βάλτε το ψωμί στον κάδο και ρυθμίστε Turbo/1 δευτερόλεπτο/2-3 φορές μέχρι να γίνει τρίμμα. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το τσένταρ στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  4. Βάλτε το νερό και το αλάτι στον κάδο και βράστε 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
  5. Προσθέστε το μακαρονάκι από το άνοιγμα της μεζούρας και βράστε στο
    χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/100C°/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Σουρώστε το μακαρονάκι στο καλαθάκι και αφήστε στην άκρη. Εντωμεταξύ, συνεχίστε με τη συνταγή.
  6. Βάλτε το βούτυρο και το αλεύρι στον κάδο και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  7. Προσθέστε το γάλα και ζεστάνετε 10 λεπτά/90°C/ταχύτητα 2.
  8. Προσθέστε το ψιλοκομμένο τσένταρ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε
    3 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3.
  9. Προσθέστε το λουκάνικο chorizo, το βασιλικό και τις πιπεριές και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.
  10. Μεταφέρετε το βρασμένο μακαρονάκι στο ορθογώνιο ταψί (30 εκ. Χ 20 εκ.), περιχύστε το με τη σάλτσα και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με το τριμμένο ψωμί και ψήστε για 15-20 λεπτά (170°C) μέχρι να χρυσίσει.
  11. Αφήστε το μακαρονάκι στο φούρνο με λουκάνικο chorizoνα σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετέ το καυτό.

Κλείστε παρουσίαση