2106199378 Επικοινωνία

Μαλακό ψωμί με βερίκοκα, σταφίδες και μέλι

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά Μερίδες: 1 καρβέλι Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 20 γρ. νωπή μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα της γάστρας
  • 8 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. νερό
  • 200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. μέλι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τη νωπή μαγιά, το αλεύρι, το αλάτι και το νερό στον κάδο και ρυθμίστε Ζύμη/5 λεπτά. Εντωμεταξύ, κόψτε τα αποξηραμένα βερίκοκα στα 4 και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Προσθέστε τα αποξηραμένα βερίκοκα, τις σταφίδες και το μέλι και ρυθμίστε Ζύμη/1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μεγάλο μπολ, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Εντωμεταξύ, πασπαλίστε με αλεύρι την κεραμική γάστρα Betty και αφήστε στην άκρη.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και σχηματίστε προσεκτικά ένα καρβέλι, χωρίς να το πιέσετε πολύ και χάσει τον όγκο του. Βάλτε το καρβέλι στην κεραμική γάστρα Betty και χαράξτε την επιφάνεια του ελαφρώς. Κλείστε τη γάστρα με το καπάκι της και βάλτε τη στον κρύο φούρνο. Ψήστε για 1 ώρα στους 230°C. Αφαιρέστε το ψωμί από τη γάστρα και μεταφέρετέ το σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς, προτού το σερβίρετε.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Αντικαταστήστε τα αποξηραμένα βερίκοκα και τις σταφίδες με αποξηραμένα σύκα και καρύδια.

Κλείστε παρουσίαση