2106199378 Επικοινωνία

Μανιτάρια με προβολόνε για 2 άτομα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 2 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια, κατεψυγμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο, σε κομμάτια
  • 180 γρ. τυρί προβολόνε, σε κομμάτια (1 εκ.)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

2 ατομικές φόρμες ψησίματος Ramekin (χωρητικότητας περίπου 200 γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε ελαφρά τις ατομικές φόρμες Ramekin (χωρητικότητας περίπου 200 γρ.).
  2. Βάλτε το μαϊντανό και το σκόρδο στον κάδο και κόψτε
    3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε
    15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ, προσθέστε το μπαγιάτικο ψωμί και το τυρί προβολόνε και ανακατέψτε.
  5. Μοιράστε το μίγμα στις 2 ατομικές φόρμες ψησίματος Ramekin και ψήστε για 10 λεπτά (180°C). Αφαιρέστε προσεκτικά τις φόρμες από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως.

Κλείστε παρουσίαση