2106199378 Επικοινωνία

Μαρμελάδα κολοκύθας και μήλου

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 1100 γρ. Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη, σε κομμάτια (2 εκ. – 3 εκ.)
  • 400 γρ. μήλα, σε κομμάτια (2 εκ. – 3 εκ.)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 800 γρ. ζάχαρη

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βάζα με βιδωτό καπάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση

  1. Βάλτε την κολοκύθα, τα μήλα, το ξυλάκι κανέλας και τη ζάχαρη στον κάδο. Τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma χωρίς το καπάκι του στη θέση της μεζούρας πάνω από το καπάκι του κάδου και μαγειρέψτε
    40 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2 (βλ. Συμβουλή).
  2. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα κολοκύθας και μήλου στα βάζα (βλ. Συμβουλή) και κλείστε αμέσως. Αναποδογυρίστε τα βαζάκια μέχρι να κρυώσουν. Φυλάξτε τα βαζάκια με τη μαρμελάδα σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι να τα χρειαστείτε.

 

Συμβουλές

  • Τεστ για το “δέσιμο” της μαρμελάδας: βάλτε ένα πιατάκι στην κατάψυξη (5-10 λεπτά). Βάλτε 1 κουταλάκι μαρμελάδα στο παγωμένο πιατάκι. Όταν η μαρμελάδα στο πιατάκι κρυώσει, πιέστε τη με το δάχτυλό σας. Αν η μαρμελάδα κάνει ζάρες, τότε είναι έτοιμη. Αν δεν κάνει ζάρες, βράστε ακόμα 2 λεπτά και ελέγξτε ξανά αν έχει δέσει.
  • Aνάλογα με τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε, η μαρμελάδα μπορεί να αφρίσει ανεβαίνοντας μέχρι τον πάτο του Varoma. Εάν συμβεί αυτό, μειώστε τη θερμοκρασία στους 100°C ή ακόμη και στους 90°C και παρατείνετε το χρόνο μαγειρέματος αναλόγως.
  • Για να εξασφαλίσετε ότι η μαρμελάδα θα διατηρηθεί, πλύντε καλά τα βάζα με ζεστό σαπουνόνερο και κατόπιν αφήστε τα να στεγνώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο ή βάλτε τα στο πλυντήριο. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα στα βάζα ενώ είναι ακόμα ζεστά.

Κλείστε παρουσίαση