2106199378 Επικοινωνία

Μαρμελάδα με μήλα και δαμάσκηνα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 1 δόση Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. μήλα, καθαρισμένα, κομμένα στα 4
  • 280 γρ. δαμάσκηνα, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αποστειρωμένα βάζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα μήλα και τα δαμάσκηνα στον κάδο και ψιλοκόψτε
    3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma (χωρίς το καπάκι) στη θέση του, αντί για τη μεζούρα, και μαγειρέψτε 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma (χωρίς το καπάκι) στη θέση του, αντί για τη μεζούρα, και μαγειρέψτε
    5 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
  4. Δοκιμάστε εάν η μαρμελάδα έχει δέσει (βλέπε Συμβουλές) και μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Αναποδογυρίστε τα βάζα με την καυτή μαρμελάδα για 10 λεπτά, προτού τα επαναφέρετε και τα αφήσετε στην άκρη να κρυώσουν. Σερβίρετε ή αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό μέρος.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Τεστ για το “δέσιμο” της μαρμελάδας: βάλτε ένα πιατάκι στην κατάψυξη (5-10 λεπτά). Βάλτε 1 κουταλάκι μαρμελάδα στο παγωμένο πιατάκι. Όταν η μαρμελάδα στο πιατάκι κρυώσει, πιέστε τη με το δάχτυλό σας. Αν η μαρμελάδα κάνει ζάρες, τότε είναι έτοιμη. Αν δεν κάνει ζάρες, βράστε ακόμα 2 λεπτά και ελέγξτε ξανά αν έχει δέσει.
  • Για να εξασφαλίσετε ότι η μαρμελάδα θα διατηρηθεί, πλύνετε καλά τα βάζα με ζεστό σαπουνόνερο και κατόπιν αφήστε τα να στεγνώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο ή βάλτε τα στο πλυντήριο. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα στα βάζα ενώ είναι ακόμα ζεστά.
  • Η μαρμελάδα διατηρείται σφραγισμένη για αρκετούς μήνες. Μόλις την ανοίξετε, φυλάξτε τη στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τη μέσα σε 1 μήνα.
Κλείστε παρουσίαση