2106199378 Επικοινωνία

Μαύρο γερμανικό ψωμί

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 3 ώρες Μερίδες: 30 φέτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. σίκαλη, σε σπόρους
  • 250 γρ. σιτάρι, σε σπόρους
  • 500 γρ. ξινόγαλα
  • 180 γρ. σιρόπι Αγαύης
  • 1 ½ κύβο νωπή μαγιά (40 γρ.)
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης, ολόκληρες

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • σχάρα
  • μακρόστενη φόρμα ψωμιού (περίπου 30 εκ. x 12 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύψτε τη μακρόστενη φόρμα ψωμιού (περίπου 30 εκ. x 12 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε τους σπόρους σίκαλης στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τους σπόρους σιταριού στον κάδο και αλέστε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Μεταφέρετε στο μπολ με τους αλεσμένους σπόρους σίκαλης.
  4. Βάλτε το ξινόγαλα, το σιρόπι Αγαύης και τη νωπή μαγιά στον κάδο και ζεστάνετε
    3 λεπτά/37°C/ταχύτητα 1.
  5. Προσθέστε τους αλεσμένους σπόρους σιταριού και σίκαλης που αφήσατε στην άκρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ρυθμίστε ζύμη/3 λεπτά. Μεταφέρετε το σχετικά υδαρές μίγμα στη μακρόστενη φόρμα, σκεπάστε τη φόρμα με μία πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C.
  6. Πασπαλίστε το μίγμα με τις νιφάδες βρώμης και ψήστε το ψωμί στο φούρνο (150°C) για 2 ώρες.
  7. Αφαιρέστε το μαύρο γερμανικό ψωμί από τη φόρμα και μεταφέρετέ το στη σχάρα να κρυώσει. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση