2106199378 Επικοινωνία

Μαύρο ταχίνι

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Μερίδες: 250 γρ. Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. μαύρο σουσάμι
  • 85 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βάζο με βιδωτό καπάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το μαύρο σουσάμι στον κάδο και ζεστάνετε 8 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1 για να βγάλει τα αρώματα του. Αφαιρέστε τον κάδο και αφήστε τον στην άκρη να κρυώσει το σουσάμι για 10 λεπτά.
  2. Τοποθετήστε τον κάδο στη θέση του και ρυθμίστε
    πολτοποίηση/25 δευτερόλεπτα. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το ηλιέλαιο και ρυθμίστε πολτοποίηση /10 δευτερόλεπτα. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ρυθμίστε εκ νέου
    πολτοποίηση /40 δευτερόλεπτα.
  4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ρυθμίστε
    πολτοποίηση /40 δευτερόλεπτα.
    Μεταφέρετε το μαύρο ταχίνι στο βάζο με βιδωτό καπάκι και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε (βλ. Συμβουλή).

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Το μαύρο ταχίνι μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για διάστημα 1 μήνα.

Κλείστε παρουσίαση