2106199378 Επικοινωνία

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 60 γρ. ψωμί, σε κομμάτια
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 1000 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες κατά μήκος (1 εκ./ περίπου 3 μελιτζάνες)
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 10 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.γλ. αλάτι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 3 μικρά μπολ
  • ορθογώνιο ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το ψωμί και το φρέσκο θυμάρι στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε στο δεύτερο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τη μοτσαρέλα στον κάδο και ρυθμίστε Turbo/1 δευτερόλεπτο/1 φορά. Μεταφέρετε στο τρίτο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  4. Βάλτε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε
    5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Εντωμεταξύ, μοιράστε τις φέτες μελιτζάνας στο βαθύ δίσκο και τον ξέβαθο του Varoma, αφήνοντας κάποιες τρύπες κενές για να διαπερνάει ο ατμός.
  5. Προσθέστε στον κάδο τη ντομάτα κονκασέ, το βασιλικό και το αλάτι. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  6. Καλύψτε τον πάτο του ταψιού (30 εκ. Χ 24 εκ.) με 1/3 της σάλτσας ντομάτας, πασπαλίστε με την ½ ψιλοκομμένη παρμεζάνα και βάλτε τις μισές μαγειρεμένες στον ατμό φέτες μελιτζάνας από πάνω. Πασπαλίστε με την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και με ακόμη 1/3 της σάλτσας ντομάτας. Βάλτε τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας από πάνω και καλύψτε με το τελευταίο 1/3 της σάλτσας ντομάτας. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη ψιλοκομμένη παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο ψωμί.
  7. Ψήστε για 15-18 λεπτά (200°C) ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε καυτές.

Κλείστε παρουσίαση