Επικοινωνία 2106199378

Μεσογειακή πίτσα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 16 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 120 γρ. νερό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλ. αλάτι

Γαρνιτούρα

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 200 γρ. sour cream ή τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια (1 εκ.)
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 3 πρέζες φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πλαστική μεμβράνη κουζίνας
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πλάστης
  • ταψί (30 εκ. Χ 40 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Βάλτε το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι στον κάδο και ζυμώστε/2 λεπτά. Σχηματίστε με τη ζύμη μία μπάλα, τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη κουζίνας και βάλτε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250°C. Καλύψτε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη, με τη βοήθεια του πλάστη, σε ορθογώνιο σχήμα (25 εκ. Χ 35 εκ., πάχους 3 χιλ.). Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και κρατήστε το στην άκρη.

Γαρνιτούρα

  1. Βάλτε το κρεμμυδάκι στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το sour cream, το ζαμπόν, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3.
  3. Μεταφέρετε το μίγμα στη μέση της ζύμης και απλώστε το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας 1 εκ. κενό στο περίγραμμα.
  4. Ψήστε για 15 λεπτά (250°C) ή μέχρι να γίνει τραγανή. Κόψτε σε 16 κομμάτια, πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως.