Επικοινωνία 2106199378

Μηλόπιτα με κράμπλ αμυγδάλου

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 10 λεπτά Μερίδες: 12 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • Κραμπλ αμυγδάλου
    • 70 γρ. βούτυρο, παγωμένο, σε κυβάκια και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
    • 75 γρ. αμύγδαλα, λευκά
    • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 50 γρ. καστανή ζάχαρη

    Γέμιση μήλων

    • 400 γρ. μήλα, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες (5 χιλ.)
    • 20 γρ. χυμό λεμονιού
    • 50 γρ. καστανή ζάχαρη

    Κέικ

    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 100 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
    • 2 αβγά
    • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 

  • αντικολλητικό χαρτί
  • στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (ø 20 εκ.)
  • μικρό μπολ
  •  μεγάλο μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C . Καλύψτε τον πάτο της αποσπώμενης φόρμας (ø 20 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί, βουτυρώστε τα πλαϊνά της φόρμας και κρατήστε την φόρμα στην άκρη.

Κραμπλ αμυγδάλου

  1. Βάλτε τα αμύγδαλα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  2. Προσθέστε το βούτυρο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ρυθμίστε Turbo/1 δευτερόλεπτο/3 φορές. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με την σπάτουλα.
  3. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και ρυθμίστε Turbo/1 δευτερόλεπτο/3 φορές. Μεταφέρετε το κραμπλ αμυγδάλου στο μικρό μπολ και κρατήστε στην άκρη.

Γέμιση μήλων

  1. Βάλτε το μεγάλο μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα τα μήλα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, ανακατέψτε και κρατήστε στην άκρη.

Κέικ

  1. Βάλτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αβγά στον κάδο και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με την σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα στην φόρμα.
  3. Καλύψτε το μίγμα ομοιόμορφα, με τα μήλα που κρατήσατε στην άκρη και τους χυμούς, και πασπαλίστε με το κραμπλ αμυγδάλου. Ψήστε στο φούρνο για 45-55 λεπτά (180°C) ή μέχρι να χρυσίσει. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και συνοδέψτε με σαντιγί ή κρέμα βανίλιας.