- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C . Καλύψτε τον πάτο της αποσπώμενης φόρμας (ø 20 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί, βουτυρώστε τα πλαϊνά της φόρμας και κρατήστε την φόρμα στην άκρη.
Κραμπλ αμυγδάλου
- Βάλτε τα αμύγδαλα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
- Προσθέστε το βούτυρο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ρυθμίστε Turbo/1 δευτερόλεπτο/3 φορές. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με την σπάτουλα.
- Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και ρυθμίστε Turbo/1 δευτερόλεπτο/3 φορές. Μεταφέρετε το κραμπλ αμυγδάλου στο μικρό μπολ και κρατήστε στην άκρη.
Γέμιση μήλων
- Βάλτε το μεγάλο μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα τα μήλα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, ανακατέψτε και κρατήστε στην άκρη.
Κέικ
- Βάλτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αβγά στον κάδο και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με την σπάτουλα.
- Προσθέστε το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα στην φόρμα.
- Καλύψτε το μίγμα ομοιόμορφα, με τα μήλα που κρατήσατε στην άκρη και τους χυμούς, και πασπαλίστε με το κραμπλ αμυγδάλου. Ψήστε στο φούρνο για 45-55 λεπτά (180°C) ή μέχρι να χρυσίσει. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και συνοδέψτε με σαντιγί ή κρέμα βανίλιας.