2106199378 Επικοινωνία

Μίνι καλτσόνε

Ενεργός χρόνος: 25 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά Μερίδες: 20 κομμάτια Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 10 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το λάδωμα
  • 220 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κύβο φρέσκια μαγιά (25 γρ.)
  • 400 γρ. αλεύρι σκληρό και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
  • 1 κ.γλ. αλάτι

 

Γέμιση και ολοκλήρωση   

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 170 γρ. τυρί γκούντα, σε κομμάτια
  • 60 γρ. ζαμπόν, βραστό, σε κομμάτια
  • 60 γρ. σαλάμι, σε κομμάτια
  • 60 γρ. λευκά μανιτάρια, σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 80 γρ. σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Ajvar (βλ. Συμβουλή)
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο βασιλικό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μεγάλο μπολ, αντικολλητικό χαρτί, ταψιά φούρνου, πλάστης, κουπ πατ (Ø 10 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Λαδώστε ένα μεγάλο μπολ με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι, τη μαγιά και το ελαιόλαδο στον κάδο και ρυθμίστε Ζύμη/2 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μεγάλο μπολ, σκεπάστε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (για περίπου 1 ώρα).

 

Γέμιση και ολοκλήρωση       

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύψτε τα ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον κάδο και κόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
    Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε το τυρί γκούντα, το ζαμπόν, το σαλάμι, τα μανιτάρια, τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Ajvar και το βασιλικό και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  5. Ανοίξτε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, κόψτε με κουπ πατ (Ø 10 εκ.) 20 μικρές πίτσες και τοποθετήστε τις στα ταψιά του φούρνου. Απλώστε 2 κ.γλ. γέμιση σε κάθε πίτσα, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο γύρω-γύρω. Διπλώστε κάθε κομμάτι στα 2, πιέστε τις άκρες μεταξύ τους πολύ σταθερά με ένα πιρούνι και τρυπήστε την κορυφή κάθε καλτσόνε με το πιρούνι μία φορά για να μην σκάσουν κατά το ψήσιμο. Ψήστε τα μίνι καλτσόνε, το ένα ταψί μετά το άλλο, για περίπου 20 λεπτά (200°C) μέχρι να ροδίσουν και σερβίρετέ τα ζεστά.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Ανατρέξτε στην πλατφόρμα Cookidoo για τη συνταγή της σάλτσας κόκκινης πιπεριάς Ajvar.

Κλείστε παρουσίαση