ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
- 10 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το λάδωμα
- 220 γρ. νερό
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κύβο φρέσκια μαγιά (25 γρ.)
- 400 γρ. αλεύρι σκληρό και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
- 1 κ.γλ. αλάτι
Γέμιση και ολοκλήρωση
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 10 γρ. ελαιόλαδο
- 170 γρ. τυρί γκούντα, σε κομμάτια
- 60 γρ. ζαμπόν, βραστό, σε κομμάτια
- 60 γρ. σαλάμι, σε κομμάτια
- 60 γρ. λευκά μανιτάρια, σε κονσέρβα, στραγγισμένα
- 80 γρ. σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Ajvar (βλ. Συμβουλή)
- 1 κ.γλ. αποξηραμένο βασιλικό
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
μεγάλο μπολ, αντικολλητικό χαρτί, ταψιά φούρνου, πλάστης, κουπ πατ (Ø 10 εκ.)