2106199378 Επικοινωνία

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πορτοκάλι

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 10 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ώριμες, κομμένες στα 4
  • 100 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. μοσχάρι, χτένι ή σπάλα, κομμένο σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 80 γρ. κόκκινο κρασί, ξηρό
  • 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού και φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 120 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γ. φρέσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τις ντομάτες στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Στη συνέχεια σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε το κρέας και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 10 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα αναμειγνύοντας με τη βοήθεια της σπάτουλας.
  5. Προσθέστε το κρασί και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 8 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα.
  6. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες που κρατήσατε στην άκρη, το χυμό και την φλούδα πορτοκαλιού, το νερό, το ξύλο κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε 60 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα. Αφαιρέστε το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρετε αμέσως.

 


Κλείστε παρουσίαση