2106199378 Επικοινωνία

Μους γιαουρτιού με λάιμ και κουλί φράουλας

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 15 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Μους γιαουρτιού με λάιμ

  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • νερό, για το μούλιασμα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 30 γρ. χυμό λάιμ
  • 1 λοβό βανίλιας, μόνο τους σπόρους ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 γρ. διπλή κρέμα γάλακτος

 

Κουλί φράουλας

  • 150 γρ. φράουλες
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • 1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ατομικά γυάλινα μπολάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό για 5 λεπτά και στη συνέχεια στύψτε τα.
  2. Βάλτε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε την κρέμα γάλακτος στον κάδο και χτυπήστε χωρίς να έχετε ορίσει χρόνο/ταχύτητα 3 μέχρι η κρέμα να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα. Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  4. Βάλτε το χυμό λάιμ στον κάδο και ζεστάνετε 2 λεπτά/60°C/ταχύτητα 1.
  5. Προσθέστε τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης και ανακατέψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2 ή μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη.
  6. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Προσθέστε τους σπόρους βανίλιας, το γιαούρτι, τη διπλή κρέμα γάλακτος και 50 γρ. από την αλεσμένη ζάχαρη που κρατήσατε στην άκρη.
  7. Προσθέστε την χτυπημένη κρέμα και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Μοιράστε τη μους στα ατομικά γυάλινα μπολάκια και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 2 ώρες. Εντωμεταξύ, πλύντε τον κάδο και ετοιμάστε το κουλί φράουλας.

 Κουλί φράουλας

  1. Βάλτε τις φράουλες, το χυμό λάιμ, την υπόλοιπη αλεσμένη ζάχαρη και τον βασιλικό στον κάδο και πολτοποιήστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Γαρνίρετε τη μους γιαουρτιού με λάιμ και κουλί φράουλας και σερβίρετέ τη κρύα.

Κλείστε παρουσίαση