Επικοινωνία 2106199378

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 15 μπάρες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ξηροί καρποί (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια)
  • 250 γρ. μούσλι
  • 220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 100 γρ. μέλι
  • 130 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια (2 εκ.)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ορθογώνιο ταψί (20 εκ. Χ 30 εκ.)
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μεγάλο μπολ
  • ψυγείο
  • κοφτερό μαχαίρι
  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύψτε το ορθογώνιο ταψί (20 εκ. Χ 30 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε τους ξηρούς καρπούς στον κάδο και ψιλοκόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το μούσλι στον κάδο και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε στο μπολ με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
  4. Βάλτε 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα στον κάδο και ψιλοκόψτε
    5-10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5, μέχρι να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια σοκολάτας. Μεταφέρετε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και το μούσλι.
  5. Βάλτε το μέλι και 80 γρ. βούτυρο στον κάδο και λιώστε
    5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3. Περιχύστε τα υπόλοιπα υλικά με το μίγμα και ανακατέψτε καλά με τη βοήθεια της σπάτουλας.
  6. Μεταφέρετε το μίγμα στο ορθογώνιο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια με τη σπάτουλα, έτσι ώστε το ύψος να φτάνει περίπου το 1 εκ. Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει. Εντωμεταξύ, καθαρίστε τον κάδο.
  7. Βάλτε 150 γρ. σοκολάτα και 50 γρ. βούτυρο στον κάδο και λιώστε
    5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3. Εάν δεν έχει λιώσει εντελώς, επαναλάβετε ακόμη
    5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3. Εντωμεταξύ, κόψτε τις μπάρες στο επιθυμητό μέγεθος με ένα κοφτερό μαχαίρι και περιχύστε τις με την λιωμένη σοκολάτα. Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε τις, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, στο ψυγείο.