Βάλτε το ινδοκάρυδο, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας στον κάδο και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε το μίγμα πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και πιέστε το έτσι ώστε να του δώσετε τετράγωνο σχήμα (περίπου 1 εκ. πάχους). Τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 20 λεπτά να σφίξει. Καθαρίστε και σκουπίστε τον κάδο.
Επικάλυψη σοκολάτας
Βάλτε 125 γρ. στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε στο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
Βάλτε τα υπόλοιπα 375 γρ. σοκολάτας στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και λιώστε 5 δευτερόλεπτα/50°C/ταχύτητα 2.
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και λιώστε για ακόμη 2 λεπτά/45°C/ταχύτητα 2.
Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα που κρατήσατε στην άκρη και ανακατέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 5 λεπτά/ταχύτητα 2 (για να κρατηθεί η σύσταση και το χρώμα της σοκολάτας).
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 2 λεπτά/ταχύτητα 2. Καλύψτε τη βάση και τα πλαϊνά, με τη βοήθεια του πινέλου, με τη λιωμένη σοκολάτα. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 5 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Αφαιρέστε το παγωμένο μίγμα ινδοκάρυδου και ζαχαρούχου γάλακτος από την κατάψυξη και κόψτε το σε ορθογώνια κομμάτια, που να χωράνε στις θήκες (2 εκ. Χ 4 εκ. Χ 1 εκ.). Βάλτε ένα-ένα τα κομμάτια μέσα στις θήκες και καλύψτε τα αμέσως με τη λιωμένη σοκολάτα. Πασπαλίστε αμέσως τις μπάρες με τριμμένο ινδοκάρυδο (προαιρετικά). Αφήστε στην άκρη για 20 λεπτά για να σκληρύνει η σοκολάτα. Σερβίρετε τις μπάρες κρύες ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Για να φτιάξετε το δικό σας ζαχαρούχο γάλα, ανατρέξτε στη συνταγή που θα βρείτε στην πλατφόρμα Cookidoo.
Εάν δεν έχετε φόρμα, βουτήξτε τα παγωμένα κομμάτια ινδοκάρυδου στη λιωμένη σοκολάτα, τινάξτε προσεκτικά την σοκολάτα που περισσεύει και ακουμπήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Μπορείτε να φυλάξετε τις μπάρες έως 3 μέρες στο ψυγείο ή έως 1 εβδομάδα στην κατάψυξη
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Με την επιλογή Ρυθμίσεις μπορείτε να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση. Περισσότερα
Για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μην αποδεχθείτε αυτά τα cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή κάποιων από αυτά τα cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.
Τα cookies απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου και βοηθούν στην παροχή μιας καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.
Τα cookies στατιστικών χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.