Επικοινωνία 2106199378

Μπάρες καρύδας με επικάλυψη σοκολάτας

Ενεργός χρόνος: 45 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 10 λεπτά Μερίδες: 20 μερίδες Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση Καρύδας

  • 175 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 90 γρ. ζαχαρούχο γάλα (βλ. συμβουλή)
  • ¼ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη σοκολάτας

  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (γάλακτος ή μαύρη)
  • ινδοκάρυδο, τριμμένο, για διακόσμηση

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πινέλο μαγειρικής
  • φόρμα σιλικόνης για μπάρες (20 θέσεων)
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση Καρύδας

  1. Βάλτε το ινδοκάρυδο, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας στον κάδο και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε το μίγμα πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και πιέστε το έτσι ώστε να του δώσετε τετράγωνο σχήμα (περίπου 1 εκ. πάχους). Τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 20 λεπτά να σφίξει. Καθαρίστε και σκουπίστε τον κάδο.

Επικάλυψη σοκολάτας

  1. Βάλτε 125 γρ. στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε στο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα υπόλοιπα 375 γρ. σοκολάτας στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  3. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και λιώστε 5 δευτερόλεπτα/50°C/ταχύτητα 2.
  4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και λιώστε για ακόμη 2 λεπτά/45°C/ταχύτητα 2.
  5. Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα που κρατήσατε στην άκρη και ανακατέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 5 λεπτά/ταχύτητα 2 (για να κρατηθεί η σύσταση και το χρώμα της σοκολάτας).
  6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 2 λεπτά/ταχύτητα 2. Καλύψτε τη βάση και τα πλαϊνά, με τη βοήθεια του πινέλου, με τη λιωμένη σοκολάτα. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 5 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
  7. Αφαιρέστε το παγωμένο μίγμα ινδοκάρυδου και ζαχαρούχου γάλακτος από την κατάψυξη και κόψτε το σε ορθογώνια κομμάτια, που να χωράνε στις θήκες (2 εκ. Χ 4 εκ. Χ 1 εκ.). Βάλτε ένα-ένα τα κομμάτια μέσα στις θήκες και καλύψτε τα αμέσως με τη λιωμένη σοκολάτα. Πασπαλίστε αμέσως τις μπάρες με τριμμένο ινδοκάρυδο (προαιρετικά). Αφήστε στην άκρη για 20 λεπτά για να σκληρύνει η σοκολάτα. Σερβίρετε τις μπάρες κρύες ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Για να φτιάξετε το δικό σας ζαχαρούχο γάλα, ανατρέξτε στη συνταγή που θα βρείτε στην πλατφόρμα Cookidoo.
  • Εάν δεν έχετε φόρμα, βουτήξτε τα παγωμένα κομμάτια ινδοκάρυδου στη λιωμένη σοκολάτα, τινάξτε προσεκτικά την σοκολάτα που περισσεύει και ακουμπήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • Μπορείτε να φυλάξετε τις μπάρες έως 3 μέρες στο ψυγείο ή έως 1 εβδομάδα στην κατάψυξη