2106199378 Επικοινωνία

Μπάρες με blueberries

mpares me blueberry
Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 10 ώρες 20 λεπτά Μερίδες: 12 μερίδες Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

  • 170 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια, και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα
  • 1 λεμόνι (περίπου 140 γρ.), μόνο τη φλούδα, χωρίς το λευκό μέρος, και 50 γρ. χυμό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ¼ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/8 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κρόκο αβγού
  • 425 γρ. blueberries
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς
  • ορθογώνιο ταψί (27 εκ. Χ 16 εκ.)
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώστε και καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί το ορθογώνιο ταψί (27 εκ. Χ 16 εκ.). Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C .
  2. Βάλτε τη φλούδα λεμονιού και 30 γρ. ζάχαρη στον κάδο και
    αλέστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε 140 γρ. ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τον κρόκο αβγού και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  4. Μηδενίστε τη ζυγαριά, και αφαιρέστε 220 γρ. από το crumble. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη. Μεταφέρετε το υπόλοιπο crumble στο ορθογώνιο ταψί και πιέστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να σχηματίσετε την πρώτη στρώση από τις μπάρες.
  5. Βάλτε τα υπόλοιπα 80 γρ. ζάχαρη, τα blueberries, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 0.5. Μεταφέρετε το μίγμα με τα blueberries πάνω στην πρώτη στρώση και απλώστε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα.
  6. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο crumble και ψήστε για 40 λεπτά (175°C) μέχρι να χρυσίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 9 ώρες. Κόψτε σε 12 μπάρες. Φυλάξτε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση