2106199378 Επικοινωνία

Μπάρες με γκρανόλα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά Μερίδες: 16 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ. αμύγδαλα
  • 280 γρ. ολόκληρες νιφάδες βρώμης
  • 60 γρ. κάσιους
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο, άγλυκο
  • 500 γρ. βασιλικοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 240 γρ. νερό
  • 100 γρ. σταφίδες, σουλτανίνες
  • 100 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα
  • 60 γρ. κολοκυθόσποροι
  • 30 γρ. γκότζι μπέρις
  • 1 κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
  • ½ κ.γλ. αποξηραμένο τζίντζερ, τριμμένο
  • ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 πρέζα γαρίφαλο, τριμμένο
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ορθογώνιο κεραμικό ταψί ψησίματος Rockstar Ben
  • αντικολλητικό χαρτί
  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Καλύψτε το ορθογώνιο κεραμικό ταψί ψησίματος Rockstar Ben του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα αμύγδαλα, τις νιφάδες βρώμης και τα κάσιους στον κάδο και ψιλοκόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Προσθέστε το ινδοκάρυδο και ανακατέψτε καλά με τη σπάτουλα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τους χουρμάδες και το νερό στον κάδο και ψιλοκόψτε
    35 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε τους ψιλοκομμένους χουρμάδες στο μπολ με το μίγμα αμυγδάλων, βρώμης και κάσιους. Τοποθετήστε το μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τις σουλτανίνες, τα κράνμπερις, τους κολοκυθόσπορους και τα γκότζι μπέρις. Προσθέστε στο μπολ την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά με τη σπάτουλα.
  4. Μεταφέρετε το μίγμα στο κεραμικό ταψί Rockstar Ben, μοιράστε το ομοιόμορφα και πιέστε το, με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, για να ισιώσει η επιφάνεια και να γίνει συμπαγές το μίγμα. Ψήστε για 60 λεπτά (160°C). Αφαιρέστε από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστό, κόψτε το μίγμα σε 16 μπάρες. Αφήστε τις μπάρες να κρυώσουν εντελώς μέσα στο κεραμικό ταψί Rockstar Ben. Σερβίρετε ή βάλτε τις σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς έως και 7 μέρες.

Κλείστε παρουσίαση