2106199378 Επικοινωνία

Μπέικον chutney με κράνμπερις

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 1 δόση Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 120 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 300 γρ. καπνιστό μπέικον, σε φέτες, χωρίς το λίπος, κομμένο σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 160 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. μηλόξιδο
  • 60 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 20 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε 1 κ.σ. καυτό νερό
  • 2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γλ. κανέλα, τριμμένη

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

βάζα με βιδωτό καπάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το σκόρδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το μπέικον και το ηλιέλαιο και ψιλοκόψτε
    6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 10 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη, το μηλόξιδο, το σιρόπι σφενδάμου, τα κράνμπερις, το μίγμα καφέ και νερού, την καπνιστή πάπρικα και την κανέλα και μαγειρέψτε
    10 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
  4. Τοποθετήστε το καλαθάκι αντί για τη μεζούρα πάνω στο καπάκι του κάδου και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε το chutney σε αποστειρωμένα βάζα με βιδωτά καπάκια (βλ. Συμβουλή), αφήνοντας 5 χιλ. κενό στο πάνω μέρος και κλείστε τα αμέσως με τα καπάκια. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και τοποθετήστε τα στο ψυγείο. Σερβίρετε, όπως επιθυμείτε, ή τυλίξτε τα για δώρα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Για να προετοιμάσετε τα βάζα, βάλτε 500 γρ. νερό στον κάδο. Τοποθετήστε τα βάζα και τα καπάκια ανάποδα στο κέντρο του Varoma και μαγειρέψτε στον ατμό
    20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφήστε να στραγγίσουν – μην στεγνώσετε ή αγγίξετε τις εσωτερικές επιφάνειες. Εναλλακτικά, πλύντε καλά τα βάζα και τα καπάκια σε ζεστό, σαπουνόνερο. Ξεπλύνετε ρίχνοντας πάνω τους βραστό νερό. Λίγο πριν τα γεμίσετε, τοποθετήστε τα σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας πάνω σε ένα ταψί και ζεστάνετέ τα στο φούρνο στους 100°C μέχρι να τα χρειαστείτε.

Κλείστε παρουσίαση