2106199378 Επικοινωνία

Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 10 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αβγό
  • 2 κρόκους αβγών
  • 225 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 255 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε τα δύο ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε τα στην άκρη.
  2. Τοποθετήστε τον πρώτο κάδο στη θέση του. Βάλτε τη ζάχαρη στον κάδο και ρυθμίστε Πολτοποίηση/20 δευτερόλεπτα. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το βούτυρο, το αβγό και τους κρόκους στον κάδο και ρυθμίστε Πολτοποίηση/1 λεπτό. Αφαιρέστε τον κάδο και αφήστε τον στην άκρη.
  4. Τοποθετήστε τον δεύτερο κάδο στη θέση του. Βάλτε την κουβερτούρα στον κάδο και ρυθμίστε Πολτοποίηση/15 δευτερόλεπτα. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και λιώστε 6 λεπτά/65°C/ταχύτητα 1.
  5. Προσθέστε το μίγμα βουτύρου από τον πρώτο κάδο, το αλεύρι, το αλάτι και το κορν φλάουρ και ρυθμίστε Πολτοποίηση/30 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε τον δεύτερο κάδο και αφήστε στην άκρη.
  6. Με μία κουτάλα παγωτού σχηματίστε από τη ζύμη μικρές μπάλες (περίπου 30 γρ. η καθεμία), μεταφέρετέ τις στα ταψιά του φούρνου, αφήνοντας ένα κενό 3 εκ. τη μία από την άλλη. Ψήστε για 12-15 λεπτά (180°C) ή μέχρι να φουσκώσουν τα μπισκότα. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν. Σερβίρετε τα μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Κλείστε παρουσίαση