2106199378 Επικοινωνία

Μπισκότα φουντουκιού

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 35 μπισκότα Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 60 γρ. φουντούκια
  • 80 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, σε κομμάτια
  • 170 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 130 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. αλάτι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 2 ταψιά φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε τα ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τα φουντούκια στον κάδο και ψιλοκόψτε
    3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τις νιφάδες βρώμης στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε σε άλλο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  4. Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αβγό στον κάδο και ανακατέψτε
    30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  5. Προσθέστε το αλεύρι, τις ψιλοκομμένες νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  6. Προσθέστε το μίγμα ψιλοκομμένης σοκολάτας και φουντουκιών και ανακατέψτε
    30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2. Ανακατέψτε και με τη βοήθεια της σπάτουλας έαν δεν έχουν ανακατευτεί όλα τα κομμάτια φουντουκιού και σοκολάτας ομοιόμορφα. Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλάκια, μεγέθους ενός καρυδιού, και μοιράστε τα μεταξύ των 2 ταψιών, αφήνοντας απόσταση 3 εκ. το ένα από το άλλο. Ψήστε στο φούρνο για 10-15 λεπτά (180°C), ένα-ένα ταψί.  Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετέ τα ή φυλάξτε τα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς (αφού κρυώσουν εντελώς).

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Εάν σας αρέσουν τα μπισκότα τραγανά, ψήστε τα για 15 λεπτά.
Κλείστε παρουσίαση