Επικοινωνία 2106199378

Μπισκότα κανέλας

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά Μερίδες: 36 μπισκότα Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 340 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
  • 220 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 2 αβγά
  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ. κρεμόριο
  • ¼ κ.γλ. αλάτι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • 2 ταψιά φούρνου
  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύψτε τα ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Βάλτε 40 γρ. ζάχαρη και την κανέλα στον κάδο και ανακατέψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τα υπόλοιπα 300 γρ. ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  4. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε 2 λεπτά/ταχύτητα 3.
  5. Προσθέστε τα αβγά και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  6. Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το κρεμόριο και το αλάτι στον κάδο και ανακατέψτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  7. Σχηματίστε με τη ζύμη μπάλες (σε μέγεθος καρυδιού), κυλήστε τις στο μίγμα ζάχαρης και κανέλας και τοποθετήστε τις στα ταψιά με απόσταση 5 εκ. η μία από την άλλη. Ψήστε για 8-10 λεπτά (200°C), ένα ένα ταψί, μέχρι τα μπισκότα να έχουν ψηθεί στο κέντρο τους και να αρχίσουν να σπάνε (χωρίς να αλλάξουν χρώμα). Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα προτού τα σερβίρετε ή τα αποθηκεύσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.