Επικοινωνία 2106199378

Μπισκότα με βρώμη και μέλι

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά Μερίδες: 26 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. αλεύρι, ολικής
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 60 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια, παγωμένο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 30 γρ. γάλα
  • 100 γρ. μέλι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πλάστης
  • στρογγυλό τσέρκι (ø 5 εκ.) /κουπ πατ
  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε το αλεύρι ολικής, τις νιφάδες βρώμης, την καστανή ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  3. Προσθέστε το παγωμένο βούτυρο και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  4. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το γάλα και το μέλι και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  5. Αλευρώστε καλά τον πλάστη και την επιφάνεια εργασίας σας. Μεταφέρετε το μίγμα στην επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 6 χιλ. Κόψτε μπισκότα με τη βοήθεια ενός τσέρκι και απλώστε τα στο προετοιμασμένο ταψί.
  6. Ψήστε για 10-12 λεπτά (200°C) ή μέχρι να χρυσίσουν. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, αφήστε τα μπισκότα ακόμη 5 λεπτά πάνω στο ταψί προτού τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως. Σερβίρετε ή αποθηκεύστε τα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.